23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Topmoderne produktion af døre

Joro türen i Tyskland har automatiseret produktion af døre i videst mulige omfang, hvilket har sikret en højere effektivitetgrad og et konstant højt kvalitetsniveau. Et af tiltagene er blandt andet opgradering til tørtløbende vakuum teknologi.

joro türen gmbH producerer døre af høj kvalitet i Renchen, Tyskland, De special produceret døre bruges til beskyttelse mod ild, røg, indbrud og støj op til 52 dB(A). Den høje produktkvalitet og fleksibilitet med hensyn til kundekrav, og hurtige leveringstider kan kun garanteres takket være deres avancerede produktionsmetoder. Vakuumforsyningen til fastspændingsmekanismer på CNC-bearbejdningsmaskiner leveres i dag af en Mink klovakuumpumpe fra Busch, der takket være sin høje grad af pålidelighed bidrager til en problemfri, og effektiv produktion.

Hos joro türen arbejdes der i to skiftehold. De fuldautomatiske produktionsceller med automatisk indlæsning og automatiske positioneringborde kan laste og forarbejde dørpaneler på op til 250 kg og op til 3200 mm i længden og 1500 mm i bredden uden behov for manuel indgriben.
Oprindeligt var to væskeringsvakuumpumper installeret på CNC bearbejdningsmaskinerne, for at generere vakuum til fastspænding.
Dette havde dog den ulempe, at kølerne hurtigt blev støvede og krævede hyppig rengøring.
Desuden skulle vandstanden kontrolleres regelmæssigt og efterfyldes om nødvendigt.
Yderligere ulemper inkluderede bla. et højt niveau af overskudsvarme. 

Udfordringen
Martin Rohwetter, ejeren af Joro türen, mente strømforbruget i væskeringsvakuumpumperne var alt for højt, og med en daglig driftstid på 14 til 15 timer er det klart, at dette var en faktor, som var værd at tage med i beregning af den økonomiske effektivitet.
Det var derfor Martin Rohwetter kontaktede Busch, der producerer vakuumpumper og systemer.
Busch anbefalede en Mink klovakuumpumpe, monteret på et vakuumkammer med en kapacitet på 1000 liter. Denne løsning har den åbenlyse fordel, at en enkelt Mink vakuumpumpe kunne erstatte de to væskeringsvakuumpumper, der tidligere havde været anvendt.
Vakuumkammeret gør det muligt at skabe et vakuum med det samme, så snart der er brug for det, og som følge heraf er fastspændingsprocessen meget kort.
Hertil kommer det at mink klovakuumpumpen drives af en 4,5 kW motor, hvorimod i den tidligere løsning blev de to vakuumpumper drevet af hver deres 7,5 kW motor.

Fordelene
Mink klovakuumpumpen blev installeret i maj 2010, og det har derfor været muligt at indsamle tilstrækkelig erfaring med denne vakuumløsning. For det første er den beregnede energibesparelse blevet opnået fuldt ud, da det har været muligt at reducere energiomkostningerne til generering af vakuum med 80 %. Dette svarer til en årlig besparelse på ca. 2100 EU.
For det andet, Mink klovakuumpumpen har også vist sig at være meget driftsikker.
Siden ibrugtagning har der ikke været nogen fejl. En yderligere fordel blev også klart i praksis, da Mink klovakuumpumpen næsten er vedligeholdelsesfri.

Driftprincippet 
Årsagen hertil ligger i vakuumsystemets driftsprincip. To kloformede stempler roterer i modsatte retninger inde i en cylinder.  Udformningen af disse kløer er designet således, at de for hver rotationsbevægelse trækker luft ind, komprimerer den og udstøder den igen. Ved at gøre sådan rører stemplerne ikke hinanden eller den indvendige overflade af cylinderen, hvor de drejer rundt.
Denne berøringsfrie drift betyder, at der ikke er behov for væsker, i modsætning til for eksempel en væskeringsvakuumpumpe, der kræver vand.
Dette betyder også, at vedligeholdelsesarbejdet forbundet med væsker ikke er nødvendigt.
Begge kløer er synkroniseret med et tandhjul, der er adskilt fra kompressionskammeret, og smøres med olie, som kun skal skiftes for hver 20.000 driftstime. Beregnet på grundlag af joro türens driftstimer svarer dette til et teoretisk interval for olieskift på omkring ti år.

For at læse mere om joro türen Klik her
Læs mere om busch Vakuumteknik her

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.063