23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyt biomasseanlæg til Vejby- Tisvilde Fjernvarme A.m.b.a

OMLÆGNING TIL GRØN ENERGI

Klima-, Energi- & Bygningsministeriets aftale om frit brændselsvalg til 50 barmarksværker, er medvirkende årsag til, at Vejby-Tisvilde Fjernvarmes ambitioner om at blive selvforsynende med grøn energi gennem omlægning af alle værkets aktiviteter, nu er ved at blive en realitet.
INDUSTRIVARME vandt licitationen om totalleverance af et 1,5 MW biomasseanlæg, der indeholder projektering, levering, montage, idriftsættelse og indregulering af det komplette anlæg med alle tilhørende installationer.
Investeringen optimerer Vejby-Tisvilde Fjernvarme, som nu kan levere billigere og mere grøn varme til forbrugerne.
Hele anlægsopbygningen er baseret på indfyring af flis med 5-30 % fugtindhold.
Biomasseanlægget idriftsættes ultimo november 2016.

TEKNISK BESKRIVELSE AF BIOMASSEANLÆG
Det ny anlæg vil årligt kunne producere ca. 8000 MWh.
Vejby-Tisvilde Fjernvarme havde sidste år - med den milde vinter - et samlet varmesalg på 12.589 MWh.
Andre år har salget været 10-15 procent større.
Fliskedlen, der placeres i en 91 m² hal, opføres på nordsiden af det eksisterende varmeværk og der opføres ligeledes en 272 m³ stor flisgrav med rulletag.

LAVERE VARMEPRIS MED BIOMASSE
Selv om Vejby-Tisvilde Fjernvarme er et af de meget udskældte barmarksværker, har de, med de tiltag værket nu har foretaget, formået at levere varme til konkurrencedygtige priser.
Med det nye tiltag med et 1,5 MW biomasseanlæg, kan de ca. 600 forbrugere se frem til en grønnere profil samt en lavere varmeregning.
Etableringen af 1,5 MW fliskedelanlægget bliver et supplement til de 2 eksisterende energikilder (naturgas og solvarme), hvor man fremadrettet forventer 80 % produceres på grøn energi, såsom sol og biomasse.

BIOMASSEANLÆG ER ET GODT ALTERNATIV
Vejby-Tisvilde Fjernvarme har lagt et stort arbejde i at kunne forsyne forbrugerne med den billigst mulige varme – dog uden at gå på kompromis med miljøet.

Verdo
Agerskellet 7
8920 Randers NV
Randers Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25481968

Send til en kollega

0.063