23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kvalitet gummikomponenter med moderne vakuum teknologi

Datwyler’s termoformning maskiner bruger skrue vakuumteknologi fra Busch. Et vakuumsystem med 4 COBRA skrue vakuumpumper, giver en kvalitets sikker produktion, da virksomheden kan eliminerer forekomsten af luft- og gasbobler under støbeprocessen.

Størstedelen af de produkter der bliver produceret hos Datwyler Pharma Packaging Italy Srl, er mindre gummikomponenter til medicinsk udstyr. På selskabets produktionsanlæg i Montegaldella (VI) er det primært produktion af gummi dele til sprøjtestempler og forseglingshætter til sterile produkter.

Fremstillingsprocessen
Fremstillingsprocessen omfatter alle led i produktionen, lige fra blanding af råvarer, til forberedelse af færdige sterile gummi- komponenter, til forsendelse. Datwyler’s kunder er teknologiske virksomheder indenfor medicinalbranchen.

Det første trin i produktionen, er blandingen af gummi, tilsætningsstoffer og kemikalier til dannelse af strimler af basismaterialet. Sammensætningen af basismaterialet afhænger af dens senere anvendelse, og kundens specifikationer. To produktionslinjer bestående af tolv termoformning maskiner, skærer basismaterialet i mindre stykker automatisk. De klippede stykker, bliver derefter presset under vakuum, hvorefter de enkelte komponenter bliver stemplet, vulkaniseret, afprøvet, vasket og pakket.

Støbeprocessen foregår under højt mekanisk tryk, ved temperaturer mellem 175-180°C, og under vakuum ved 1 mbar (-999 mbar).
Dette vakuumniveau er nødvendigt for at udelukke luftbobler fra de færdige komponenter, og til at fjerne damp genereret af både den høje temperatur, og tryk.
Støbemaskinerne var oprindeligt udstyret med oliesmurte lamelvakuumpumper, dette gav dog hurtigt et alvorligt problem. Olien fra vakuumpumpen reagerede med dampen fra maskinen, denne interaktion forårsagede emulsioner og fedtaflejringer, hvilket endte med at ophobe sig i vakuumpumpen.

På grund af disse fedtaflejringer, kunne pumpen ikke opnå det krævede niveau, og pumpehastighed. Der blev afprøvet flere, kostbare muligheder, for at holde vakuumpumperne kørende, blandt andet via olieskift hver anden uge.

Løsningen
Busch kom frem til, det var bedst at udskifte de oliesmurte lamelvakuumpumper, med tørtløbende skruevakuumpumper. Herefter udførte Busch flere tests på deres COBRA skruevakuumpumpe, for at afprøve dens evner under forskellige forhold.

Disse vakuumpumper arbejder uden drift-væsker i kompressionskammeret, det betyder der ingen kontakt er mellem den ekstraherede damp og ethvert andet medium i vakuumpumpen. Desuden arbejder en COBRA vakuumpumpe med en driftstemperatur som tillader at damp, og andre luftarter kan passerer igennem pumpen uden kondensering. Resultaterne fra de teste der blev foretaget, var meget tilfredsstillende, så Alessandro Piccoli bestilte 2 COBRA vakuumpumper, til at forsyne vakuum til en produktionslinje med 6 termoformningsmaskiner.

Begge vakuumpumper fik påført en Panda vakuumbooster.
Denne sammensætning gjorde at vakuumsystemet kunne installeres udenfor produktionsrummet, og via rørsystemer kunne forsyne produktionsmaskinerne.
Et vakuum reservoir sikre at det krævede vakuumniveau altid er til stede.
I 2012 blev yderligere 2 lignende systemer installeret, for at supplerer en produktionslinje på op til 12 termoformningsmaskiner.

Alle vakuumenheder er udstyret med et fuldautomatisk kontrolsystem, som overvåger vakuumniveauet, og samtidig kun aktiverer det nødvendige antal vakuumpumper, for at matche efterspørgslen fra de 12 maskiner.
Det betyder at alle vakuumpumperne, kun kører når hele produktionslinjen kører, ved maksimal kapacitet. I daglig brug, er kun tre COBRA / Panda systemer nødvendig.

For Alessandro Piccoli, hvis mål er at have maksimal energieffektivitet i sin produktion, er dette endnu et argument for at bruge COBRA tørtløbende skrueteknologi, i forbindelse med centraliseret vakuumforsyning.
Planen for udvidelse af vakuumsystemet, til at omfatte alle 24 termoformningsmaskiner er allerede blevet udformet, og vil blive igangsat inden for kort tid.

For Alessandro Piccoli, har Busch løsningen medført følgende fordele.

- Ingen reaktion mellem udtrukne damp- og drift væsker, på grund af tør skrue vakuum teknologi
- Betydelige energibesparelser, på grund af centralisering af vakuumsystemet, og automatisk behovsstyring
- En yderst pålidelig vakuumforsyning
- Betydelig reducering I vedligeholdelse, derved lavere omkostninger til service og reparationer.
- Nem adgang til vakuumsystemet selvom maskinerne opererer, vedligeholdelse muligt under produktionen
- Ingen støj i produktions bygningen eller på arbejdsstederne, grunden den ekstern placering af anlægget.

For mere information
Busch Vakuumteknik

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.062