23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Robust softwareløsning fra R&D til VIKINGs redningsflåder

VIKING er verdens førende producent af redningsflåder og har senest udviklet produkter målrettet krydstogtsskibe. R&D deltog i projektet med stærke softwarekompetencer, som gav en robust softwareløsning.

VIKING Life-Saving Equipment A/S har siden starten i 1960 produceret redningsflåder. Virksomheden arbejder konstant med fokus på at øge sikkerheden i redningsflåderne. Senest har virksomheden arbejdet med udvikling af en 40 fod container med fire redningsflåder. Hver redningsflåde har plads til 200 personer. Containeren sparer plads på skibene i forhold til traditionelle redningsbåde, og optimerer sikkerheden med det nyudviklede udstyr.

Innovation i fokus
”Vi har i alle vores projekter stor fokus på at skabe nye innovative løsninger, som optimerer sikkerheden i redningsflåderne, øger bekvemmeligheden og gør dem enklere at anvende,” siger udviklingsingeniør Christian Ibsen fra VIKING.
”I dette projekt har vi draget nytte af R&D’s stærke softwarekompetencer. Vi har ikke selv de påkrævede kompetencer internt, og valgte at samarbejde med R&D på baggrund af deres kompetencer og erfaring samt en god balance mellem pris og kvalitet. Samarbejdet har givet netop det boost på softwareområdet, som projekter af denne kaliber kræver.”

Fire redningsflåder pr. container
Forenklet set er de 40 fods store containere opbygget med fire ens moduler – dvs. fire redningsflåder eller såkaldte LifeCrafts. Hver af de fire redningsflåder i containeren er udstyret med fire motorer og hver motor har to batterier. Opladningen af batterierne sker løbende, så flåderne altid er klar til brug. Samtidig kører der én gang i døgnet en automatisk funktionstest på de enkelte flåder som en del af sikkerhedssystemet.

Robust softwaresystem
Niels Farver, Torben Wrang Laursen og Henrik Karm fra R&D har været tilknyttet projektet i hele perioden.
”Som ansvarlige for udviklingen af softwareløsningen til containerne har vi eksempelvis udviklet softwaren, som forbinder de fire motorrum i den enkelte flåde, så alt kan startes med ét håndtag,” fortæller Senior Project Manager Henrik Karm fra R&D. ”Hertil kommer softwaren, som løbende styrer opladningen af batterierne, overvågning af de nødvendige systemer og den løbende selvtest.”

”Udviklingen af softwareløsningen til VIKING har krævet stor systemforståelse, og vi har draget stor nytte af vores erfaring fra andre løsninger udviklet af R&D,” siger Henrik Karm. ”Herunder har Niels udvist stor vedholdenhed gennem hele forløbet og i kraft af sit store systemkendskab til embedded softwareudvikling og høje detaljeringsgrad leveret et væsentligt bidrag til løsning.

Det er bl.a. med baggrund heri, vi har haft mulighed for at komme med optimeringsforslag. Torben fik også gennem processen udviklet en specifik metode, som vi kunne anvende til at vise og teste funktionaliteten i systemet. Det havde stor betydning for den løbende udvikling og godkendelse.”

Store forventninger til produktet
”R&D har leveret et godt stykke arbejde og været gode til at byde ind med både teknisk med- og modspil,” siger Christian Ibsen.
”Vi har store forventninger til den fremtidige afsætning af containerne, som primært er målrettet krydstogsskibe. Produktet er meget innovativt og kannibaliserer ikke på vores nuværende produkter. Derfor ser vi gode muligheder for at vinde nye markedsandele.”

R&D Test Systems
Sigma 3
8382 Hinnerup
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK37844179

Send til en kollega

0.047