23948sdkhjf
Del siden
Annonce

INDUSTRIVARME leverer 1.000 kW biomassekedel til Mørkøv Varmeværk

Biomasseanlægget udføres i totalentreprise

INDUSTRIVARME er totalleverandør af et 1.000 kW biomassefyret kedelanlæg til Mørkøv Varmeværk, som har forventninger om efterfølgende at kunne levere både billigere og mere grøn varme til forbrugerne. Værket opvarmer ca. 460 husstande.

Biomasseanlægget er baseret på fyring med træpiller eller flis og er således en mere miljøvenlig varmekilde end traditionelle gasmotorer. Totalentreprisen omfatter bl.a. projektering, bygningsarbejde samt rør- og el- installationer. Den nye biomassekedel skal installeres i en nybygning bag det eksisterende værk og skal fungere som supplement til varmeværkets nuværende varmeproduktion, som består af gaskedler og –gasmotorer.

Projektet blev officielt igangsat den 26. juni, hvor byens borgmester kom forbi og tog det første spadestik. Det forventes, at anlægget står klar til brug med udgangen af 2015.

ELEKTROFILTER PÅ BIOMASSEANLÆGGET
Som noget helt nyt installerer INDUSTRIVARME et elektrofilter som røggasrensning til biomassekedlen. Det placeres mellem kedlen og skorstenen. Der er flere fordele ved denne form for filterinstallation. Eksempelvis er det en støjsvag løsning, og der er ingen udgifter til udskiftning af poser som ved et traditionelt posefilter. Støvemissionerne ligger væsentligt under de tilladelige 40 mg/Nm3 røggas og sikrer derfor en meget lav belastning af omgivelserne.

Normalt filtreres røggassen gennem et posefilter, men elektrofilteret fungerer på en anden og mere økonomisk måde. Ved et elektrofilter foretages der en elektrisk ladning af støvet, som så binder sig til filtervæggene.

Filtervæggene renses kontinuerligt og støvet falder ned i en cyklon under filtret. Herfra snegles støvet fra cyklonen og ud i en askecontainer, når det bliver suget igennem de installerede rør, og det vil derved sætte sig fast på indersiderne af rørene.

BIOMASSEANLÆG ER ET GODT ALTERNATIV
INDUSTRIVARME er leverandør af biomasseanlæg og har eget produktprogram, som opbygges omkring solide og holdbare kedelanlæg, og som sikrer maksimal effekt.

Der er garanti for høj driftssikkerhed og ingen risiko for overbelastning eller nedbrud ved maksimal ydelse af anlæggene. Anlæggene er forsynet med overvågnings- og måleudstyr, som muliggør ekstern overvågning og justering af anlægget.

Verdo
Agerskellet 7
8920 Randers NV
Randers Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25481968

Send til en kollega

0.093