23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Værdifuldt samarbejde mellem studerende fra Aalborg Universitet og R&D

To maskiningeniørstuderende fra Aalborg Universitet arbejder tæt sammen med R&D på deres afsluttende 10. semester projekt. Samarbejdet giver et stort udbytte for begge parter.

Samarbejdet mellem R&D og de to studerende Jakob Pedersen og Rasmus Damsgaard blev indledt for knap et halvt år siden, hvor den første kontakt blev skabt. De to studerende var på jagt efter et interessant og virkeligt tema, som kunne danne grundlag for deres afsluttende projekt, og her havde R&D en konkret opgave, de gerne ville have løst. Forbindelsen mellem de to parter blev skabt via Post Doc Mikkel Melters Pedersen fra Institut for Energiteknik på AAU, som kender både R&D og de to kompetente studerende fra andre sammenhænge.

Stor frihed og hjælpsomhed
Projektchef Peter Ulrikkeholm er den overordnede ansvarlige hos R&D for samarbejdet med de to studerende, og maskiningeniør Rico Hjerm Hansen fra R&Ds kontor i Aalborg varetager den løbende sparring med dem

For Jakob Hjorth Pedersen og Rasmus Damsgaard har det været afgørende at få et konkret projekt at arbejde med, og de er gået målrettet efter spændende udfordringer. ”Vi har i høj grad fået muligheden for at stå på egne ben med R&D som en solid sparringspartner, hvilket netop har været vores ønske,” siger Rasmus Damsgaard. ”Vi kan både arbejde meget selvstændigt og komme til Rico fra R&D og vende en problemstilling og få input til eksempelvis nye løsningsmetoder. Det er meget værdifuldt og udviklende for os, og øger værdien af projektets resultater.”

Solidt udbytte
Hos R&D har man bevidst valgt at investere mange ressourcer i samarbejdet, da man er overbeviste om, at udbyttet hermed bliver væsentligt bedre.
”Vi har således i tæt dialog udarbejdet en kravsspecifikation og lagt en plan for, hvilke hovedområder de skal arbejde med, og vi deltager løbende i sparring med Jakob og Rasmus. De arbejder på en helt konkret idé, som har ligget og boblet her hos R&D, hvor vi nu får lavet et proof of concept, og dermed et godt beslutningsgrundlag for, om vi skal arbejde videre med konceptet,” siger Peter Ulrikkeholm.

Som en vigtig del af forløbet afholdes desuden løbende statusmøder mellem de to studerende og 4-5 senioringeniører fra R&D. Her evalueres projektet, nyt input diskuteres og fremtidige tiltag planlægges.

Attraktiv virksomhed
For R&D har samarbejdet med de studerende flere formål. Man har stor interesse i at få bearbejdet et konkret koncept, som længe har boblet internt. Nu får man et kompetent beslutningsgrundlag at arbejder videre med. Hertil kommer, at R&D ønsker at være en synlig og attraktiv virksomhed og måske kommende arbejdsplads for ingeniørstuderende. ”Vi har travlt hos R&D, og arbejder med mange spændende projekter,” siger COO Steen Rosenstand. ”Derfor går vi bevidst efter de dygtigste i branchen, både når det gælder nyuddannede og senior medarbejdere. Vi har spændende opgaver til begge grupper og plads til de rigtige nye medarbejdere.”

R&D Test Systems
Sigma 3
8382 Hinnerup
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK37844179

Send til en kollega

0.047