23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danmark er bagud i IT-kapløbet

Danmark er igen faldet pladser tilbage i det informationsteknologiske kapløb. Danmark ligger på en global 15. plads på World Economic Forums rapport “The Global Information Technology Report”.

Rapporten vurderer nationernes evne til at udnytte IT- teknologien. I 2013 lå Danmark på en 8. plads. I 2014 på en 13. plads.

IT-kapløbet handler i sidste ende om vækst og arbejdspladser

- Danmark kan få en langt bedre placering ved at udnytte nettets muligheder for deling af information og for inddragelse af borgerne gennem fx sociale medier. Her halter vi bagud, fortæller centerchef Stig Yding Sørensen, Teknologisk Institut. GTS-instituttet Teknologisk Institut er World Economic Forums danske partner.

– Det er nedslående, at Danmark endnu en gang går tilbage og især, at vi bliver slået af vores nabolande i digitaliseringskapløbet. Det er et kapløb, som handler om konkurrenceevne og i sidste ende vækst og arbejdspladser, siger Ragnar Heldt Nielsen, direktør i GTS-foreningen, og fortsætter: – Hos de små og mellemstore danske virksomheder ligger der et stort vækstpotentiale, som digitaliseringen kan forløse. Derfor er det afgørende, at vi fortsat hjælper dem med at se mulighederne i at bruge IT og data, da de står til at vinde meget ved at digitalisere.

Læs mere

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Send til en kollega

0.047