23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Interim-lederen kan både tegne og bytte rundt på stolene

I udlandet er det mange steder meget brugt, men herhjemme er vi først ved at opdage den ledelsesmodel, hvor virksomheden lægger sin fremtid i hænderne på en interim-ekspert.

At manøvrere en virksomhed gennem rørte vande, som for eksempel i en sammenlægningsproces, en tid med ordrenedgang, en salgsmodningsperiode, eller ganske enkelt en turn around, kræver helt specifikke kompetencer hos lederen. Men hvis han derimod har sine styrker liggende i at sætte nye idéer i søen eller skabe et godt arbejdsmiljø eller en af de tusind andre gode chefkompetencer, er han sandsynligvis ikke den rigtige til at fokusere benhårdt på en økonomisk omlægning af virksomheden. Her vil en interim-leder kunne skabe hurtigere og bedre resultater.

Interim-ledelse vil i de kommende år komme langt tættere ind på kroppen af os. I udlandet bruges det med stor succes, og ud over at interim-modellen åbner for helt nye og frugtbare arbejdsgange i virksomhederne, er interim tilmed en mere optimal løsning, når man er cost benefit-fokuseret.

”En virksomhed, som ikke ved, om den må dreje nøglen rundt, kan lettere hyre en interim-leder, som koster en forud aftalt pris, i en mere eller mindre veldefineret periode.

Virksomhed kan således vælge at afsætte et fast beløb til interim-ledelse i forbindelse med løsning af en konkret opgave, siger partner og produktchef hos Skelmose”, Klavs D. Hansen.

En afgrænset pengesatsning vil også ofte vække større velvillighed hos investorer og finansieringskilder. En anden styrke ved interim-lederne er, at interim-lederens tankegang er styret på en helt anden måde end en dagligdags leder.

Interim-lederen er fuldstændig rettet mod sit mål om at gøre virksomheden rask, og ser en tilfredsstillelse i at få bundet sløjfer på konkrete opgaver. Derfor sætter han alt sin energi ind dér, og han har jo også hængende over hovedet, at han er blevet ansat til at nå målet.

”Når han så når det og står med en sund og konkurrencedygtig virksomhed, har han det som en afgangselev i gymnasiet, hvor antiklimaks hurtig indtræffer, når først karaktererne er blevet udleveret, og man ser sig om efter nye udfordringer. Den dagligdags kontinuitet kræver en anden slags leder”, siger Klavs D. Hansen.

Interim-ledelse behøver dog ikke kun være gennemførelse af en turn around, men kan være alt fra en styrkelse af virksomhedens sælgerkontor i en periode til et par ekstra øjne i bestyrelsen. Eller det kan være, interim-lederen skal tegne og fortælle for at implementere gennemskuelige LEAN-mål i virksomheden, eller placere andre folk i ledelsesstolene.

For yderligere information kontakt Klavs D. Hansen på 41 83 13 39 eller kdh@skelmoseconsulting.dk

Skelmose ApS
Porsholtparken 7
6740 Bramming
Esbjerg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30534166
P nummer: 1014832544

Send til en kollega

0.048