23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lemvigh-Müller kan hjælpe installatører ind på grønt vækstmarked

Lemvigh-Müller er i gang med at energioptimere sine mange ejendomme. Dels fordi det er grøn fornuft. Dels for at hjælpe installatørerne med at få fat i et attraktivt vækstmarked.

Lemvigh-Müller springer nu ud som en grønnere grossist. Stål- og teknikgrossisten, der blandt andet forhandler produkter og løsninger til energioptimering, har valgt at tage sin egen medicin og er lige nu i fuld gang med at energirenovere sine mange ejendomme:

"Vi har omkring 30 ejendomme i hele landet – fra kontorer til lagerhaller og butikker. I første omgang har vi valgt de ejendomme ud, hvor der er størst potentiale for at opnå energibesparelser. Vi har på nuværende tidspunkt gået vores ejendomme i Slagelse, Gladsaxe og Thisted igennem, og i Slagelse er vi næsten færdige med energirenoveringen – det er et omfattende projekt, så vi tager det i etaper”, siger Jeanne Palmbo, facilitychef i Lemvigh-Müller.

En stor del af ejendommene er af ældre dato og opført før, der for alvor var energikrav til nye bygninger. Der er derfor betydelige muligheder for at spare CO2 - og penge. Alene i Slagelse kan Lemvigh-Müller spare knap 300.000 kr. om året på varme og el. Og det er vel at mærke penge, som man har brugt uden at få noget fornuftigt for dem. Tværtimod har de gamle installationer skabt gener - fx har det varme brugsvand i ejendommen i Slagelse dunstet af rådne æg pga. en overdimensioneret varmtvandsbeholder med elektrolyse.

Vækstmarked kræver viden om alt
Når Lemvigh-Müller har valgt at kaste sig ud i så omfattende et energirenoveringsprojekt, handler det ikke kun om økonomi, klimahensyn og komfort, men også om at høste viden og erfaringer, der kan bruges til at sparke døren ind til markedet for energirenovering sammen med el- og vvs-installatørerne:

”Energioptimering er et kæmpe vækstområde, og det vil vi gerne byde ind på sammen med el- og vvs-installationsbranchen. Vi står selv for at udføre beregningerne, udarbejde udbudsmateriale og søge tilskud på vores egne ejendomme, og på den måde viser vi installatørerne, at Lemvigh-Müller har alle de kompetencer, der er nødvendige, hvis man for alvor skal ind på markedet for energirenovering”, siger salgsingeniør Peter Stjerne Hansen. Sammen med Jeanne Palmbo er han primus motor på energirenoveringen af Lemvigh-Müllers ejendomme.

”Det er ikke nok at være specialist inden for belysning, man skal også vide noget om varme og ventilation og have indsigt i, hvordan man - på tværs af fagskel - kan kombinere de forskellige energitiltag, så de giver størst mulig effekt og besparelse. Hos os kan installatørerne få teknisk sparring og hjælp inden for alle fagområder - fra belysning og varme til brugsvand og ventilation. Installatørerne har fingeren på pulsen og ved, hvad kunderne efterspørger, men de har ikke nødvendigvis de tværfaglige kompetencer. I samråd med os har de mulighed for at udarbejde komplette løsningsforslag – også på store, komplekse entrepriser. Vi kan med andre ord hjælpe dem med at få opgaverne”, siger Peter Stjerne Hansen og understreger, at installatørerne også kan få hjælp til papirarbejdet:

”Vi kan være behjælpelige med at udføre alle de nødvendige beregninger, og så har vi en partneraftale med forsyningsselskabet TREFOR, så vi kan også søge tilskud og sikre, at installationen er så billig som mulig for slutkunden”.



Lemvigh-Müller A/S
Stationsalleen
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56973311
P nummer: 1007938663

Send til en kollega

0.047