23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ACTEC - Panasonic solceller og batterier vinder Sydamerikas største Sol Bil Race i Chile

Panasonic Sol Race Bilen blev drevet med Panasonic HIT solcellemoduler og høj kapacitets lithium-ion-batterier.

Et hold fra Tokai University i Japan støttet af Panasonic vandt Carrera Solar Atacama 2014, som er Sydamerikas største Sol Bil Race. Sol Bilen fra Panasonic blev drevet med Panasonic HIT solcellemoduler og høj kapacitets lithium-ion-batterier.
25 hold fra seks lande deltog med deres køretøjer, som udelukkende bliver drevet af solen. Holdene startede i Pozo Almonte i Chile den 13. november til at fuldføre en 1.082 kilometer tur, der har højder fra nul til over 3.400 meter over havets overflade. Tokai University Sol Race Bil hold klarede distancen samlet på 15 timer og 20 min.

Panasonic støttede også holdet som sponsor sidste år, hvor de studerende opnåede en andenplads i Bridgestone World Solar Challenge 2013 i Australien. Der blev til opgaven valgt Panasonic HIT solcellemoduler med verdens højeste effektkonvertering og høj kapacitets lithium-ion-batterier. Solcellerne og batterierne viser deres fremragende præstationer under de barske betingelser i løbet, der bidrager til holdets sejr.

Panasonic HIT Solceller og lithium-ion-batteri
Panasonic HIT solceller, giver en unik hybrid konfiguration med en krystallinsk silicium substrat omgivet af ultratynde amorf silicium lag. Sammenlignet med almindelige krystallinsk silicium-baserede solceller, yder Panasonics HIT solcellerne fremragende ved høje temperaturer og leverer høj energiudbytte pr. areal. Dette gør Panasonics HIT solceller ideel til sol biler, i dette tilfælde ved konkurrence under brændende sol. HIT solcellerne for Tokai University holdet er opbygget til formålet for dette Sol Bil Race projekt, med de samme type solceller, som ACTEC leverer i solanlæg i Danmark.

De genopladelige batterier fra Panasonic er den cylindriske 18650 type (18 mm i diameter x 65 mm i højden) høj kapacitet lithium-ion batteri celler. Den høje kapacitet og lette battericeller lagrer overskydende strøm genereret af HIT solceller, så bilen er i stand til at fortsætte med at køre selv om natten og på overskyede dage.

ACTEC A/S
Tlf. 87 11 99 99

ACTEC A/S
Alsvej 5
8940 Randers SV
Randers Kommune
Danmark
CVR nummer: DK66255212
P nummer: 1002228219

Kontaktperson

Heidi Lindstrøm
Marketingchef
+45 87119936 hl@actec.dk

Send til en kollega

0.046