23948sdkhjf
Del siden
Annonce

INDUSTRIVARME leverer stort solvarmeanlæg til Vrå Varmeværk

Vrå Varmeværk investerer i et helt nyt 13.100 m2 solvarmeanlæg. INDUSTRIVARME står for projektering og leveringen af det store anlæg, som placeres nord for Vrå.

HØJ SOL OVER NORDJYLLAND SIKRER LAVERE VARMEPRISER
Vrå Varmeværk investerer i et helt nyt 13.100 m2 solvarmeanlæg. INDUSTRIVARME står for projektering og leveringen af det store anlæg, som placeres nord for Vrå. Derudover skal der etableres 2 km transmissionsledning fra værket og ud til solvarmeanlægget. Projektet har været under udvikling i godt et års tid og første spadestik tages i oktober 2014.

VRÅ VARMEVÆRK – FRA OLIE TIL NATURGAS
Vrå Varmeværk blev stiftet i 1959. Ved opførelsen blev der installeret to oliefyret kedler på hver 1 MW, som skulle forsyne forbrugerne med varme. Senere blev kapaciteten udvidet med yderligere to oliekedler på henholdsvis 2 og 4 MW. I 1989 havde Vrå Varmeværk 780 tilsluttede forbrugere, og det var nødvendigt med en udvidelse af værket, hvilket skete i forbindelse med opførelsen af en ny gasturbinehal. I samme ombæring skiftede værket opvarmningsform fra olie til naturgas.

I dag leveres fjernvarmen fra Vrå Varmeværk fra en fuldt funktionsdygtig gasturbine med en kapacitet på 8,1 MW varme og 3,6 MW el samt to gaskedler, der i alt kan levere 10,6 MW varme. Vrå Varmeværk forsyner ca. 1.100 husstande med fjernvarme, men leverer også el til elnettet.

VRÅ VARMEVÆRK KAN SÆNKE VARMEPRISEN
Vrå Varmeværk arbejder hårdt på, at forbrugerne kan reducere deres varmeudgifter. I den proces har varmeværket besluttet at etablere det 13.100 m2 store solvarmeanlæg. Projektet er godkendt af byrådet.

Driftsleder Finn Pedersen fra Vrå Varmeværk ser frem til, at anlægget kommer i drift, så forbrugerne kan få miljøvenlig varme fra solanlægget. ”Vi har afsøgt flere muligheder på markedet og har fundet den bedste løsning for fremtidig lav varmepris ved etablering af et solvarmeanlæg. Jeg har store forventninger til anlægget og er helt sikker på, at det er til gavn for både vores forbrugere og miljøet.

FLERE STORE SOLVARMEANLÆG PÅ VEJ
INDUSTRIVARME har flere store solvarmeanlæg i ordre hos varmeværker, som alle har set fordelene ved vores kendskab til opbygning af solvarmeanlæg, der er optimeret til samproduktion, og som kan tilføre brugbar energi i både gråvejr og på dage, hvor solens indstråling ikke er stor.

INDUSTRIVARME er leverandør af turnkey solvarmeanlæg, som er bygget op omkring varmeværkets egne styrings- og designprincipper. Dette sikrer fleksibilitet i produktionsformen samt de højeste virkningsgrader, hvorved varmeprisen holdes på lavest mulige niveau.

Verdo
Agerskellet 7
8920 Randers NV
Randers Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25481968

Send til en kollega

0.031