23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny vakuum-viklingskobler reducerer dine service- og vedligeholdelsesomkostninger

Kom forbi stand C3106 på EL & TEKNIK og hør om ABB's nye vakuum-viklingskobler der reducerer dine service- og vedligeholdelsesomkostninger

ABB’s nye generation af viklingskoblere anvender vakuumteknologi, der er med til at give store besparelser på omkostningerne til service- og vedligeholdelse af en krafttransformer. Slukning af den elektriske lysbue, der opstår, når man skifter vikling og bryder strømmen, sker med den konventionelle teknologi i transformerolien. Med de nye typer vakuumviklingskoblere sker bruddet af strømmen i et vakuum, hvorved man undgår forurening af isoleringsolien.

Serviceeftersyn for viklingskoblere med vakuumteknologi er typisk nødvendigt efter 300.000-500.000 koblinger sammenlignet med viklingskoblere med konventionel teknologi, hvor tallet er 100.000 koblinger. Desuden er der ingen tidsgrænse for vedligeholdelse af viklingskoblere med vakuumafbryderteknologi, mens syv år er det typiske interval for konventionelle ABB viklingskoblere uden vakuumteknologi. Et af de nyeste produkter i ABB’s vakuumserie VUBB er designet til transformere op til 72,5 kV (deltakobling) og 145 kV (stjernekobling).

De primære fordele ved VUBB er:
− Lavere vedligeholdelsesomkostninger - ingen udskiftning af slidte dele gennem transformerens levetid ved normal drift
− Reduktion af stilstandstider for transformeren og et renere vedligeholdelsesmiljø
− Større sikkerhed pga. mindre interaktion med transformerens mest vitale dele
− Koblingsfunktionen er uafhængig af isolationsoliens status

En viklingskobler anvendes til at ændre vindingstallet i en transformer. Dette forhold afgør spændingsforholdet mellem vindingerne og er af stor betydning for stabilisering af netværksspændingen under varierende belastningsforhold.

ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716
P nummer: 1002887225

Send til en kollega

0.093